eco-buzz logo
EcoBuzz je počeo

EcoBuzz je počeo

EcoBuzz je počeo sa radom, pripremite se za inovaciju jer ona je prirodna

news

Ena Porča

Founder

Želite biti dio promjene? Eco Buzz je event za vas – Predstavite svoje ideje i ostvarite ih!

Ključna komponenta Eco Buzz događaja jeste povezivanje ekoloških tema sa inovacijskim sektorom kao neizostavnom komponentom za budućnost naše zemlje.

Eco Buzz je jedinstveni uvodni event za Climathon Sarajevo, osmišljen sa ciljem edukacije, s  naglaskom na mlade - srednjoškolce i studente. Kroz jednodnevni događaj, Eco Buzz ima za cilj podići svijest o specifičnim problemima u njihovim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini. Sudjelovanje u eventu je potpuno besplatno!

Šta očekivati?

Ovaj događaj koncipiran je kao niz radionica. Event će započeti sa panel diskusijom s ekspertima iz različitih oblasti, kako bismo potaknuli razgovore o ekološkom aktivizmu i poduzetništvu u lokalnim zajednicama. Nakon toga, prelazimo na radionice koje se fokusiraju na teme ekologije i zaštite okoliša, namijenjene mladim aktivistima, ali i onima koji ne znaju na koji način se mogu uključiti i biti pozitivna promjena u svojoj zajednici. Kroz ove radionice, mladi će moći razvijati svoje ideje i rješenja, kako za teme zaštite okoliša, tako i za one koje smatraju ključnim za njihov dalji razvoj.

Kroz drugu sferu radionica fokusirat ćemo se na zeleno poduzetništvo, te zelenu komponentu koja je sve zastupljenija u svijetu komunikacija, marketinga, te generalno novih biznisa. Ovim segmentom pokazujemo da je razumijevanje zelenih tehnologija i inovacija budućnost.

Šta je zapravo Eco Buzz?

Ključna komponenta Eco Buzz događaja jeste upravo povezivanje ekoloških tema sa inovacijskim sektorom kao neizostavnom komponentom za budućnost naše zemlje. Naglasit ćemo važnost zelenih tema za cijeli inovacijski sektor, ekonomiju i budućnost Bosne i Hercegovine, pokazujući potencijal mladih ljudi naše zemlje i njihovog razvoja kao lidera promjene u svojim zajednicama.

Climathon

Ovim putem, također ćemo predstaviti Climathon Sarajevo, prvi i najveći eko-hackaton u BiH, kao savršeno rješenje i platformu koju mogu koristiti za svoje inovativne projekte, kao i predstavljanje mnogih drugih rastućih prilika za zeleno poduzetništvo i aktivizam u našoj zemlji.

Eco Buzz ima za cilj sagraditi zajednicu zelenih inovatora, potaknuti edukaciju, razgovore i ideje vrijedne širenja, te postati jedinstvena online platforma za širenje pozitivnih priča iz svijeta biznisa, kao i zelenih prilika i inovacija koje potiču promjene u svojim zajednicama svakoga dana.

Gdje i kada?

01.12. od 11 sati

Lokacija: Europe House, Maršala Tita 62, Sarajevo

EcoBuzz